Però com afecten tots aquests descobriments en la nostra vida diària. En primer lloc tenim el tema dels aliments transgènics; aquests es caracteritzen perquè en el seu material genètic s'ha insertat un gen que no hi era de manera natural. D'aquesta manera les plantes dels cultius presenten uns beneficis com poden ser la tolerància a certs herbicides, la resistència a malalties i a insectes, i la millora del valor nutritiu, de les propietats de cocció i de conservació. Tanmateix també comporten certs perjudicis, com poden ser que les plagues s'adapten a les noves circumstàncies, o que els nous híbrids puguen provocar algun tipus d'intoxicació. Per això és un tema d'actualitat, sobre el que es parla i que ens afecta directament, perquè mengem aquests aliments molt sovint.
Altre moment en que la genètica ens afecta en la nostra vida diària, és quan se'ns planteja el dilema de si el material genètic humà pot ser triat, per així evitar que els nostres fills hereden una malaltia congènita, o, en un cas més extrem que pugam triar el seu colos d'ulls o altres característiques que considerem favorables. Ja hui en dia, s'ha fet una selecció genètica d'alguns zigots, triant el que no es portador de la malaltia perquè així el germà petit cure al gran. Però on es troba el límit ètic per utilitzar la genètica al nostre favor? Es important que sapiguem sobre aquest tema perquè ens afecta i sinó ara se'ns acabarà plantejant en algun moment.
No hay comentarios:
Publicar un comentario