sábado, 10 de marzo de 2012

Avaluació sobre la tercera unitat: Investigant sobre l'univers

  La investigació espacial ha estat un tema fascinant, sobretot pel treball de recerca que hem hagut de fer per realitzar les distintes activitats. Quan el vaig començar, pretenia fer-ho ràpidament, el màxim dins de es meues possibilitats. Però, aquesta unitat m'ha atrapat i ha aconseguit captar tota la meua atenció.
  La primera pregunta va ser un poquet per ficar les idees amb que veníem, per poder argumentar perquè era important la investigació espacial. I ara ve l'activitat que se'ns dubte més m'ha agradat realitzar, el treball sobre el tel·lescopi Hubble. I reprenc la idea abans esmentada de les pàgines trobades durant el treball de recerca del Hubble. Aquestes són la de la NASA i com no la que el Hubble té específica. D'elles he tret el material per fer el treball, el qual és una part insignificant en relació a tot el material que contenen. I si tens temps i interés, t'expliquen com saben de l'existència de la matèria obscura, tot el treball que hi ha darrere de les fotografies manades pel Hubble... A part, també el moment de fer el treball m'ha ensenyat; en primer lloc angés, i ja en segon totes les misions que s'han hagut de fer al Hubble per modernitzar-lo, les fotografies que ha captat, com aquestes ens han ajudat a comprendre nous aspectetes mai imaginats (com les supernoves antigues, al ser la seua llum més dèbil han fet pensar als científcs que l'univers s'està accel·lerant, i com al això no ser possible per la massa de l'univers que té una determinada força gravitacional els ha fet pensar en algun tipus d'energia mai abans imaginada) o a demostrar empíricament idees (com el naixement d'una nova estrella a una nebulosa, també anomenada pilar de la vida). 
  La tercera activitat era més que res una confirmació de com la investigació espacial ens afecta e la nostra vida diària. En la quarta, vam reprendre el tema de la pseudociència, ja molt esmentat durant la primera unitat però que ara, més enllà de saber què és; havíem d'agafar un exemple de la realitat perquè així ens quedara clar el concepte. Un casualitat de la vida va fer aquest treball més interesant, ja que en realitat hi ha tants temes sobre els que parlar que no crec que haguera sabut per quin començar. Doncs bé, resulta que feia unes setmaes jo havia assistit a la impotència d'una senyora que duia a sobre unes pròtesis PIP trencades, i que hava sentit totes les barbaritats dites per programes que l'únic que volen és crear audiència, i que no estan demostrades empíricament. Mentre una companya seua, a més cirujana que feia aquest tipus d'operacions li deia que això no era cert i intentava convéncer-la. Per això aquest treball va ser com una espècie de causa personal per aquella dona, que havia estat víctima de les afirmacions vanes de la pseudociència. En l'últim treball d'opinió he ficat pràcticament el mateix que en el primer, perquè jo arribí a aquest tema amb unes idees ja interioritzades, com puga ser la importància de la investigació científica.
  En conclusió, encara que aquest tema no m'ha servit per pensar que els avanços cintífics són importants, perquè ja ho pensava; sí que ha captat la meua atenció davant la inmensitat de l'univers, i ha assentat la certesa de que mai aconseguire'm comprendre'l del tot per la seua magnificiència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario